Spørsmål knyttet til faktura

Nedenfor er de vanligste spørsmålene knyttet til faktura

Viktig merknad: Det er ikke mulig at en sending dobbelt-faktureres i forbindelse med endring av fraktavtale. Siden det ofte til enhver tid er pakker i omløp som ikke enda er fakturert og fordi tillegg som f.eks bompengetillegg og hentesendingstillegg ofte faktureres noe ettertid så vil det være en overgangsperiode da man får faktura fra både Proteria og Bring. Dette gjelder dog ikke samme sendinger.

Hvordan periodiseres fakturaene?

Tidsperioden som vises på fakturaen er er standardisert og ikke nøyaktig i forhold til når etikett ble opprettet, men heller i forhold til når vi er blitt fakturert av transportør for sendingere (som ofte er flere dager etter at pakken er utlevert). Den beste måten å se nøyaktig periode for når sendingene er opprettet er derfor ved å hente fakturarapport.

Hvor ofte faktureres det?

Vi fakturerer forløpende når vi får fakturaer fra transportører. Avhengig av hvor mange sendinger du har, så fakturerer vi enten hver uke eller i slutten av måneden. Dersom du sender svært mange pakker vil det sendes faktura hver uke. Som standard er 14 dagers betalingsfrist, men ta kontakt om dere behøver lengre.

EHF

Vi bruker å velge EHF som faktura-metode om dette er tilgjengelig, om ikke sendes den på email.

Hvor ser man fakturaspesifikasjoner?

Dersom du ønsker å se detaljert hvilke sendinger som er fakturert som f. eks dato for opprettelse av sending, mottakers navn, avsenders referanse, mottakers referanse og alt dette her så finner du dette ved å logge inn på web.proteria.com. Her har du lese-tilgang til alle dine sendinger og du vil kunne hente ut fakturarapporter som beskrevet her. Ikke tilgang? Gi oss en lyd så oppretter vi en bruker til deg med lese-rettigheter. Du kan også motta fakturarapporten ved å sende oss en mail (help@proteria.no) med kundenummer og fakturanummer, så sender vi deg rapporten på mail.

Andre spørsmål

Spørsmål knyttet til faktura sendes til help@proteria.no