Shopify

Hvordan du setter opp Proteria Frakt Appen til Shopify

STEG 1: For å installere ProTeria Appen i Shopify klikk deg inn på denne lenken og deretter klikk på Add app

STEG 2: Gå til administrasjonssiden for din Shopify nettbutikk (eks “dinnettbutikk.myshopify.com/admin”), og klikk på menyen “Apps

STEG 3: Legg til Appen “ProTeria Freight

Når Appen er installert må du knytte Appen til din ditt kundenummer i ProTeria og konfigurere den slik du ønsker.

STEG 4: Dette gjør du ved å klikke på «Klikk her» (se skjermbilde nedenfor). Alternativt, om du har lukket dette bildet kan finne tilbake som beskrevet her.

STEG 5: Du vil nå bli bedt om å logge inn med din innlogging til ProTeria Web (dvs web.proteria.com-innlogging). Her skriver du inn ditt ProTeria brukernavn og passord.

STEG 6: Det første du må gjøre er å bekrefte din Shopify ShopId. Sjekk at ID stemmer og klikk deretter Bekreft.

STEG 7: Nå har du knyttet ProTeria kundeid sammen med din Shopify nettbutikk! Det neste du gjør, som er helt nødvendig er å knytte dine Shopify Fraktmetoder til ProTeria fraktmetodene som er tilgjengelige som du ønsker å benytte. Dette gjør du ved å klikke på Fraktmetoder og åpne dropdown-menyene.

Husk å klikke Lagre før du forlater dette skjermbildet.

  1. Under “Generelt” finner du andre innstillinger som f.eks å opprette etikett automatisk. Du kan eventuelt huke av at sendingene automatisk skal sendes til transportør når de kommer inn i Proteria, dvs at de blir gitt ett sporingsnummer umiddelbart og etikett kan skrives ut. Den eneste ulempen med dette er at du ikke kan endre på etiketten etter du har gjort dette. Om du legger en email inn på avsenders kontaktinfo, så vil denne eposten vises på etiketten men til gjengjeld vil du bli varslet dersom for eksempel en pakke ikke kunne leveres. Med Bring vil man også automatisk få en booking-email hver gang en pakke opprettes om det ligger en epost her.

  2. De fraktmetodene du ønsker skal presenteres i din nettbutikk, defineres i Shopify settings under “Shipping and delivery”. Disse knyttes deretter til ProTeria sine fraktmetoder slik som i eksemplet over.

Husk å klikke «Lagre» etter at du gjort endringer i hver kategori, og husk at etterhvert som du legger til flere fraktmetoder inne i Shopify må disse henvises til en spesifikk fraktmetode i ProTeria som vist ovenfor. Ønsker du å klikke deg tilbake til disse innstillingene kan du gjøre det som beskrevet her.

Gjør en test
Nå er Appen ferdig installert, så alt du nå behøver å gjøre er å klikke «Fullfil» på en ordre i din nettbutikk. Når dette er gjort vil du finne dine etiketter i oversikten i ProTeria klare til å skrives ut.

Visste du at fullfilment kan automatiseres i Shopify?
Dette kan settes opp inne på «Settings» > «Checkout» > «Order Processing».

Sliter du med at telefonnummer fra kunden ikke kommer med på fraktetiketten?
Dette er antagelig fordi telefonnummer som ligger inne på ordren din er kontakt-tlf nr og ikke frakt-tlf nr. Under «Settings» -> «Checkout» -> «Form options» kan man slå på feltet «Phonenumber». Dette er skjult som standard.

Når en ordre da er «Fulfilled» og sending er opprettet i ProTeria vil man finne igjen sporingsnummeret inne i Shopify automatisk: