Unimicro

Ved å sette opp en integrasjon mellom Proteria frakt og Unimicro kan kontaktinnformasjonen allerede registrert i Unimicro eksporteres til Proteria. Da kan du raskt og enkelt printe ut fraktetiketter.

En integrasjon mellom Unimicro og Proteria Web kan spare deg for unødvendig tid ellers brukt på å taste inn adresser manuelt. I tillegg får du gode fraktløsninger til rabatterte priser. Les mer om Proterias fraktløsninger her.


Stegene under viser trinnvis hvordan innstallere integrajonen. Stegene er hentet fra Unimicro sin artikkel “Eksport av regnskapdata

STEG 1: Last ned den nyeste versjonen av Proteria CloudConnect service. Legg den på serveren hvor du ønsker at filene skal overføres til (se steg 6) en trygg plass på din maskin.

STEG 2: Åpne Unimicro-programmet og klikk deg inn i menyen: “Fil” → “Eksport” → “Eksport Uni XML”. Skjermdumpen nedenfor er hentet fra Unimicro sine sider, men her velger du altså punktene som inkluderer mottaker-adresse, kontakt-info, ordrenummer og kanskje også fakturanummer.

STEG 3: Velg “Ordre” og fra-til ordrenr.

STEG 4: I dette bildet velger du plassering og navn på filen. Skjermdumpen er hentet fra Unimicro sine sider, men vi anbefaler ikke å legge den på skrivebordet da andre brukere kan komme til skade å flytte mappen. Her står du fritt til å velge en hvilken som helst mappe, så lenge det er en eksisterende mappe som ligger trygt en permanent plass på din maskin (dvs et sted der det er lite sannsynlig at mappen kommer til å bli flyttet på av brukere).

STEG 5: Nå skal vi sørge for at Proteria får tilgang til den valgte mappen og kan hente dem inn. Først går du inn i nettleseren (Chrome, Firefox, Edge) og lim inn følgende lenke: “localhost:6677”

STEG 6: Dersom du ikke allerede har gjort denne valideringen tidligere så lander du på denne siden som spør om din Proteria API nøkkel og ditt kundenummer hos ProTeria. Fyll inn og klikk “Validate

STEG 7: Etter å ha skrevet inn API nøkkel og kundenummer, eller dersom det allerede lå inne, så lander du på en blank side hvor du kun ser en meny i toppen som ser slik ut. Klikk på “Add/remove filewatcher

STEG 8: Da vil det se slik ut, og velg følgende alternativer: På filtere skriver du inn “*.*” som vil tilsi at alle filene i mappen skal eksporteres, velg Type: “Freight” Integration: “Unimicro” som vist nedenfor. Under Directory så velger du mappen du valgte tidligere i punkt 4 i denne guiden.

STEG 9: Trykk “Save”.

STEG 10: Dersom du da har en ordre liggende i Unimicro som er blitt eksporter, så kan du gå inn i Proteria Web og velge f. eks “Ny Bring”

STEG 11: Når du har bestilt en integrasjonsmodul aktivert av Proteria vil du ha en boks som heter “Søk i ordresystem” tilgjengelig inne i Proteria Web. Der kan du skrive inn et ordrenummer  → klikk på ordren du ønsker å se nærmere på.