Visma.net

I denne artikkelen vil du få vite hvordan du kan sette opp Visma.net Financials integrasjon med Proteria Web.

Oppsett i Visma.net Financials

Viktig: Brukeren som skal gjøre oppsettet i Visma.net Financials trenger “System administrator”-rollen i Financials-firmaet som skal integreres mot ProTeria Frakt Web

Oppsett av nødvendige roller

STEG 1: Gå til Bruker (lim inn «SM201010» i søkefeltet om du vil benytte snarvei) og finn brukeren som skal gjøre oppsettet i Visma.net Financials

STEG 2: Marker “Administrator” med beskrivelsen “System Administrator” og trykk deretter «Lagre».

Oppsett av Automatisering av behandlinger i Leveringer

STEG 3: Gå til “Automatisering av behandlinger”-siden (lim inn SM205001 i søkefeltet om du vil benytte snarvei)

STEG 4: Velg “Shipments” eller “Leveringer” i “Vindusnr”-feltet:

STEG 5: Velg “Open” eller “Åpen” i “Trinnnr”-feltet:

STEG 6: Trykk på “+” for å legge til en ny rad:

STEG 7: Trykk på “Handlingstekst” og legg inn teksten “Send sending til ProTeria Frakt Web” eller skriv inn noe annet informativt i dette feltet.

STEG 8: Trykk på “Webhook-parameter” og legg inn verdien “CreateShipmentsInProTeria”. Det er svært viktig at denne verdien er identisk med det som står over. Dersom den ikke er det vil ikke sendingene komme inn i ProTeria Frakt Web. Vær nøye med tegnsetting, store bokstaver og mellomrom. Det beste er nok å kopiere og lime inn.

STEG 9: Trykk på “Lagre”-knappen.

Verifiser at menypunktet har blitt opprettet for åpne leveranser

STEG 10: Gå til Leveranser (Lim inn «SO302000» i søkefeltet om du vil benytte snarvei)

STEG 11: Trykk på “Behandlinger” og se at menypunktet har blitt opprettet

STEG 12: Dersom leveransen ikke er åpen, vil ikke menypunktet være mulig å trykke på.

Bruk av Transportør

STEG 13: Integrasjonen knytter transportøren brukt i leveransene opp mot fraktmetoder i ProTeria Frakt Web. Det er også mulig å sette opp en standard fraktmetode som benyttes på alle leveranser hvor transportør ikke er satt.

STEG 14: For å sette opp transportører, naviger til “Send via-koder”-siden (eller lim inn CS2075PL i søkefeltet om du vil gjøre en snarvei)

STEG 15: Legg til de transportørene dere måtte ønske. Knyttingen mellom transportør og fraktmetoder gjøres i integrasjonsoppsettet i ProTeria Frakt Web

Bruk av Emballasjetype

Integrasjonen bruker emballasjetypen til å opprette kolli. Etter sendingen er sendt til transportør i ProTeria Frakt Web, vil kolliene oppdateres med sporingsnummer og leveransen vil bli bekreftet i Visma.net Financials.

Oppsettet i Visma.net Financials er nå ferdig. Nå konfigureres resten inne i ProTeria Web.

STEG 16: Naviger til integrasjonsoppsettet for Visma.net Financials i ProTeria Frakt Web («Integrasjoner» → «Integrasjonsinnstillinger»)

STEG 17: Gi ProTeria Frakt Web tilgang til Visma.net Financials ved å logge inn

STEG 18: Logg inn som en Visma.net Financials bruker

STEG 19: Trykk på “Allow” eller “Godta

STEG 20: Dersom brukeren skulle ha tilgang på flere enn et firma, må firmaet integrasjonen skal settes opp for velges først. Trykk deretter på «Lagre».

NOTIS: Firmaet kan endres senere ved å trykke på “Legitimasjon” og “Endre Visma.net Financials firma

STEG 21: Inne på «Generelt» velger du innstillingene som passer. Innledningsvis kan det være greit å ikke huke av noe her til å begynne med om man er usikker. Inne på «Fraktmetoder» er det svært viktig å velge fraktmetoder i ProTeria.

NOTIS: Husk å klikke «Lagre» etter at endringer er gjort på hver side. Transportører satt opp i “Send via-koder” i Visma.net Financials blir listet opp på venstre side av siden, samt et felt for standard fraktmetode som benyttes dersom leveransen ikke har satt transportør. Avsender som angis på fraktetiketten må endres i Visma.net Financials.