WooCommerce

Her ser du hvordan man setter opp en integrasjon mellom WooCommerce og Proteria. Denne er gratis for deg som sender pakker på Proterias fraktavtale(r).

Steg for steg

Steg 1

Det første du gjør er å laste ned selve pluginen / utvidelsen:

Klikk her for å laste ned ProTeria WooCommerce plugin

Steg 2

Deretter klikker du:  «Kontrollpanel» →  “Utvidelser” → “Legg til ny” → “Last opp utvidelse”

Steg 3

Drag & drop eller legg inn den zippede filen du nettopp lastet ned (den har antagelig har lagt seg inne på “This PC” → “Downloads” lokalt på maskinen din). Sørg også for at du har oppdatert til den siste versjonen av WooCommerce. Merk: dersom du benytter Safari (på Mac) så vil denne zippede filen pakke opp automatisk av nettleseren. I det tilfellet må du enten zippe mappen manuelt før du laster den inn, eller benytt en annen nettleser (f. eks Chrome).

Steg 4

Sørg for at pluginet er aktivert inne på utvidelser og klikk deretter på “WooCommerce” → “Innstillinger” → “Frakt” → “Proteria” inne i kontrollpanelet.

Steg 5

Der det står API nøkkel / API token må du lime inn din API nøkkel i ProTeria. Den finner du som beskrevet her.

Steg 6

Skriv ellers inn avsenders firmanavn og lignende som vil vises på etiketten, etikett-type og lignende.

Steg 7

Klikk deg deretter inn på “Fraktsoner” og enten rediger fraktsonen(e) du har satt opp, eller trykk “Legg til fraktsone” (dersom du ikke allerede har satt opp dette tidligere).

Steg 8

Klikk på dropdown-menyen som heter  “CloudConnect for WooCommerce Shipping” for hver enkelt fraktmetode du tilbyr i din nettbutikk. Her må du velge hvilken pakketype disse fraktmetodene skal peke til inne i Proteria Web. Dersom det ikke peker på noe vil det ikke opprettes noe etikett i ProTeria Web.

Steg 9

Velg hvilke frakttyper som skal være aktive, hvor mye de skal koste, samt hvor grensen går for eventuell gratis frakt. Trykk deretter “Lagre”NotisMed ProTeria CloudConnect-pluginen kobler du en vanlig WooCommerce-fraktmetode til en spesifikk ProTeria CloudConnect-forsendelsestjeneste. Hvis du ønsker å legge til logikk for betingede fraktmetoder i butikken din basert på handlevognvekt, pris etc, er dette noe som må løses via en egen plugin. Det ligger i planene å inkludere prisberegning i pluginet i fremtiden. Inntil videre har man to kategorier av plugins for å løse dette:PremiumDen mest brukte plugin for avanserte fraktbetingelser er sannsynligvis Table Rate Shipping utviklet av WooCommerce. Denne pluginen vil mest sannsynlig løse alle dine behov for å tilpasse fraktalternativene dine.

Gratis

Hvis du vil prøve ut et gratis alternativ, kan du se nærmere på Conditional Shipping for WooCommerce. Her kan du se et eksempel på hvordan du konfigurerer en fraktmetode for å være tilgjengelig opp til en bestemt ordrevekt.

Ellers ikke nøl med å kontakt med oss om du skulle ha spørsmål underveis!