WooCommerce

Integrasjon mellom WooCommerce og Porteria frakt lar kundene dine bestille frakt direkte fra din nettbutikk, en fordel for både deg og dine kunder! Kundene dine får velge hvordan de ønsker å motta varen. Du bestemmer hvilke fraktvalg og priser kunden får. Du kan nå også gi kundene mulighet til å velge PostNords pakkeautomat, se hvordan nedenfor. Og sist, men ikke minst sparer du tid på å lage fraktetiketter. Effektivitet over hele linja!

Du finner mer informasjon rundt Proterias fraktløsninger og rabatterte priser HER.

Se filmen eller steg for steg guiden under for hvordan du enkelt setter opp Proterias plugin til WooCommerce.

Steg 1: Last ned, installer plugin og aktiver pluginet

Klikk her for å laste ned Proterias WooCommerce plugin

Deretter klikker du:  "Kontrollpanel" →  “Utvidelser” → “Legg til ny” → “Last opp utvidelse

Drag & drop eller legg inn den zippede filen du nettopp lastet ned (den har antagelig har lagt seg inne på “This PC” → “Downloads” lokalt på maskinen din). Sørg også for at du har oppdatert til den siste versjonen av WooCommerce.

Når det er lastet inn, sørg for at utvidelsen er aktivert.

Dersom du benytter Safari (på Mac) så vil den zippede filen pakkes opp automatisk av nettleseren.Du må da enten zippe mappen manuelt før du laster den inn, eller benytt en annen nettleser (f. eks Chrome).

Steg 2: Konfigurer generelle innstillinger

Klikk deg frem til “WooCommerce” → “Innstillinger” → “Frakt” → “Proteria

Hent ut din API-nøkkel fra Proteria som beskrevet her og lim denne inn i WooCommerce.

  • Ønsker du at sendingen skal låses (få et sendingsnummer) umiddelbart i det den overføres til Proteria? I så fall huker du av for at sending skal opprettes automatisk.
  • Ønsker du at sendinger skal opprettes når du klikker "Opprett etikett" i ordreoversikten i WooCommerce? Da huker du av på denne.
  • Legg inn adresse, email og evt telefonnummer du vil skal fremkomme som avsender på etiketten. Om du ikke ønsker email eller telefonnummer på etiketten så lar du feltene stå tomme
  • Det er standard at mottakerne får varsling fra transportør med sporing på SMS og/eller email enten det er Bring eller Postnord som benyttes. Muligheten for å huke av sporing inne på innstillingene her er i så fall ekstra sporing som sendes fra Proteria.

Husk å lagre innstillingene.

Steg 3: Map opp dine fraktvalg med Proteria

Klikk deg deretter inn på “WooCommerce” → “Innstillinger” → “Frakt” → "Fraktsoner"

Eksisterende fraktsoner kan eventuelt redigeres. Eller trykk "Legg til fraktsone".

Inne på hver enkelt fraktvalg vil du se en nedtrekksmeny som heter “CloudConnect for WooCommerce Shipping” for hver enkelt fraktmetode du tilbyr i din nettbutikk. Her vil det som standard stå "Ikke send til Proteria". Her må du velge hvilke pakketyper i Proteria du ønsker det gitte fraktvalget skal peke inn på. F. eks kanskje du har valgt å kalle en fraktmetode for "Levering i postkassen". Da hadde det vært naturlig å velge "Bring V2: Pakke i postkassen" i denne nedtrekksmenyen.

Hvis du ønsker å legge til logikk for betingede fraktmetoder i butikken din basert på handlevognvekt, pris etc, er dette noe som må løses via en egen plugin.

Eksempler på dette er Table Rate Shipping utviklet av WooCommerce. Denne pluginen vil mest sannsynlig løse alle dine behov for å tilpasse fraktalternativene dine.

Hvis du vil prøve ut et gratis alternativ, kan du se nærmere på Conditional Shipping for WooCommerce.Hvor leses sporingsnummeret automatisk inn i WooCommerce?
Dette er avhengig av hvordan du har lagt opp din nettbutikk. Om du har lagt opp et løp hvor kunden kan logge seg inn for å se status på sin ordre (utover at de mottar sporingsemail og/eller SMS), så vil sendingsnummeret leses inn på ordrene i følgende felter:

"_pttc_booking_OK"

"_pttc_tracking_number"
"_pttc_tracking_url"

Legg inn levering i pakkeautomat som valg
For å få pakkeautomat som valg under frakt må du velge følgende oppsett:

Betingede fraktmetoder

Om du ønsker å legge inn betingelser på hvilke fraktmetoder som vises for dine kunder utover de integrerte mulighetene i WooCommerce kan det være nyttig å vite at Proteria-pluginet fint kan kombineres med Bring fraktguiden og andre tredjepart plugins som Flexible Shipping, Conditional Shipping og lignende.

Ta kontakt om du skulle ha noen spørsmål. Og merk: Etiketter som ikke sendes og registreres inn på terminal vil ikke bli fakturert. Derfor behøver du strengt talt ikke å benytte Sandbox-funksjonaliteten.