WooCommerce

Her ser du hvordan man stegvis setter opp Proterias plugin til WooCommerce.

Steg for steg

Steg 1: Last ned, installer plugin og aktiver pluginet

Klikk her for å laste ned Proterias WooCommerce plugin

Deretter klikker du:  "Kontrollpanel" →  “Utvidelser” → “Legg til ny” → “Last opp utvidelse

Drag & drop eller legg inn den zippede filen du nettopp lastet ned (den har antagelig har lagt seg inne på “This PC” → “Downloads” lokalt på maskinen din). Sørg også for at du har oppdatert til den siste versjonen av WooCommerce.

Når det er lastet inn, sørg for at utvidelsen er aktivert.

Bruker du Safari? Dersom du benytter Safari (på Mac) så vil denne zippede filen pakke opp automatisk av nettleseren. I det tilfellet må du enten zippe mappen manuelt før du laster den inn, eller benytt en annen nettleser (f. eks Chrome).

Steg 2: Konfigurer generelle innstillinger

Klikk deg frem til “WooCommerce” → “Innstillinger” → “Frakt” → “Proteria

Hent ut din API-nøkkel fra Proteria som beskrevet her og lim denne inn i WooCommerce.

  • Ønsker du at sendingen skal låses (få et sendingsnummer) umiddelbart i det den overføres til Proteria? Isåfall huker du av for at sending skal opprettes automatisk.
  • Ønsker du at sendinger skal opprettes når du klikker "Opprett etikett" i ordreoversikten i WooCommerce? Da huker du av på denne.
  • Legg inn adresse, email og evt telefonnummer du vil skal fremkomme på etiketten. Om du ikke ønsker email eller telefonnummer på etiketten så lar du feltene stå tomme
  • Det er standard at mottakerne mottar varsling fra transportør med sporing på SMS og/eller email enten det er Bring eller Postnord som benyttes. Muligheten for å huke av sporing inne på innstillingene her er isåfall ekstra sporing som sendes fra Proteria.

Husk å lagre innstillingene.

Steg 3: Map opp dine fraktvalg med Proteria

Klikk deg deretter inn på “WooCommerce” → “Innstillinger” → “Frakt” → "Fraktsoner"

Om du allerede har noen fraktsoner så går du inn for å redigere denne / disse - om ikke trykk "Legg til fraktsone".

Inne på hver enkelt fraktvalg vil du se en nedtrekksmeny som heter “CloudConnect for WooCommerce Shipping” for hver enkelt fraktmetode du tilbyr i din nettbutikk. Her vil det som standard stå "Ikke send til Proteria", så her må du velge hvilke pakketyper i Proteria du ønsker at det gitte fraktvalget skal peke inn på. F. eks kanskje du har valgt å kalle en fraktmetode for "Levering i postkassen". Da hadde det vært naturlig å valgt "Bring V2: Pakke i postkassen" i denne nedtrekksmenyen.

Hvis du ønsker å legge til logikk for betingede fraktmetoder i butikken din basert på handlevognvekt, pris etc, er dette noe som må løses via en egen plugin. Det ligger i planene å inkludere prisberegning i pluginet i fremtiden.

Eksempler på dette er Table Rate Shipping utviklet av WooCommerce. Denne pluginen vil mest sannsynlig løse alle dine behov for å tilpasse fraktalternativene dine.

Hvis du vil prøve ut et gratis alternativ, kan du se nærmere på Conditional Shipping for WooCommerce.

Ta kontakt med oss om du skulle ha noen spørsmål. Ingen etiketter som ikke sendes avgårde fysiske vil du noen gang få faktura for, så du behøver strengt talt ikke å benytte Sandbox-funksjonaliteten.