Visma Business

I denne artikkelen vil du få en stegvis guide på hvordan du på få minutter kan sette opp en integrasjon mellom ProTeria Web og Visma Business.

STEG 1: Last ned den nyeste versjonen av ProTeria CloudConnect service. Legg den på serveren hvor programmet du ønsker å integrere med også ligger.

STEG 2: Klikk deg inn på Windows-menyen og søk opp programmet som heter “ODBC Data Sources (32-bit)” på PCen din.

STEG 3: Da får du opp følgende dialogboks, hvor du klikker på fanen “System DSN” og enten finn koblingen kalt «VismaBusiness», eller opprett en egen tilkobling windowsservicen skal benytte seg av.

STEG 4: Gå inn i Microsoft SQL Server Management Studio (eller det databaseverktøyet du/dere benytter). Inne i Object Explorer, klikk deg inn på brukeren du ønsker skal ha tilgang til dataene (“Security” → “Logins” → “Brukernavnet”), eller eventuelt opprett en ny bruker for dette. Om du er usikker på hva dette er kan du eventuelt høre med Visma om deres oppsett.

STEG 5: Nå skal vi sørge for at ProTeria får tilgang til dataene. Først går du inn i nettleseren (Chrome, Firefox, Edge) og lim inn følgende lenke: “localhost:6677

STEG 6: Klikk på “Add/remove a dataconnection” øverst i menyen. Her må du gjøre en del valg i forhold til oppsettet:

  1. Velg “Visma Business ODBC” som connection type
  2. Velg “VismaBusiness” som connection name
  3. Sett ønsket intervall for når data skal hentes ut (5 minutter er standard).
  4. Velg start tidspunkt for når henting av data skal begynne (1 mnd før dagens dato er standard).
  5. Velg firmanummeret som dere benytter i Visma Business. Dette er vanligvis 1, men det kan også være høyere. Om det står 9999 så betyr det at du kjører i demo.
  6. La den blå avhukede boksen forbli avhuket dersom du ønsker at kontakt info skal hentes fra Visma Business databasen
  7. Skriv inn brukernavn og passord til SQL brukeren som er tidligere valgt i punkt 4. Brukernavnet og passordet blir lagret kryptert i userSettings.js fila i installasjonsmappen. Passordet kan ikke være lengre enn 15 tegn. “Fetch now” er en mulighet som ligger der om man ønsker å overstyre det valgte intervallet og hente data umiddelbart.

STEG 7: Trykk “Save”.

STEG 8: Dersom du da har en ordre liggende i Visma og det har gått 5 minutter (som er det valgte intervallet i steg 7c.) så kan du gå inn i ProTeria Web og velge f. eks “Ny Bring

STEG 9: Såfremt du har bestilt en integrasjonsmodul aktivert av ProTeria så vil du ha en boks som heter “Søk i ordresystem” tilgjengelig inne i ProTeria Web. Der kan du skrive inn et ordrenummer for å se om det dukker opp → klikk på ordren du ønsker.


STEG 10: Trykk deretter “Hent ordre”, og den vil dukke opp med kontakt-info, adresse og de feltene dere ellers har fylt ut.