Visma Business

Ved å integrere Proteria frakt med Visma Business kan du enkelt hente kontaktinformasjon fra Visma Business når du skal lage fraktetiketter.

Integreringen mellom Proteria og Visma Business sparer tid og eliminerer feilkilder. I tillegg tilbyr Proteria gode fraktavtaler til gunstige priser, les mer Proteria sitt frakttilbud her.

Du kan enkelt sette opp en integrasjon mellom Proteria Web og Visma Business ved å følge stegene nedenfor.

STEG 1: Last ned den nyeste versjonen av Proteria CloudConnect service. Legg den på serveren sammen med programmet du ønsker å integrere med.

Integrasjon Proteria frakt og Visma

STEG 2: Klikk deg inn på Windows-menyen og søk opp programmet som heter “ODBC Data Sources (32-bit)” på PCen din.

STEG 3: Du vil få opp dialogboksen under, hvor du klikker på fanen “System DSN” og enten finn koblingen kalt «VismaBusiness», eller opprett en egen tilkobling windowsservicen skal benytte seg av.

Kobling VismaBusiness og Proteria frakt

STEG 4: Gå inn i Microsoft SQL Server Management Studio (eller det databaseverktøyet du/dere benytter). Inne i Object Explorer, klikk deg inn på brukeren du ønsker skal ha tilgang til dataene (“Security” → “Logins” → “Brukernavnet”), eller eventuelt opprett en ny bruker for dette. Om du er usikker på hva dette er kan du eventuelt høre med Visma om deres oppsett.

Microsoft SQL Server Management Studio Proteria frakt integrasjon Visma

STEG 5: For at Proteria skal få tilgang til dataene går du inn i nettleseren (Chrome, Firefox, Edge) og limer inn følgende lenke: “localhost:6677

Proteria frakt integrasjon tilgang data Visma

STEG 6: Klikk på “Add/remove a dataconnection” øverst i menyen. Her må du gjøre en del valg i forhold til oppsettet:

  1. Velg “Visma Business ODBC” som connection type
  2. Velg “VismaBusiness” som connection name
  3. Sett ønsket intervall for når data skal hentes ut (5 minutter er standard).
  4. Velg start tidspunkt for når henting av data skal begynne (1 mnd før dagens dato er standard).
  5. Velg firmanummeret som dere benytter i Visma Business. Dette er vanligvis 1, men det kan også være høyere. Om det står 9999 så betyr det at du kjører i demo.
  6. La den blå avhukede boksen forbli avhuket dersom du ønsker at kontakt info skal hentes fra Visma Business databasen
  7. Skriv inn brukernavn og passord til SQL brukeren som er tidligere valgt i punkt 4. Brukernavnet og passordet blir lagret kryptert i userSettings.js fila i installasjonsmappen. Passordet kan ikke være lengre enn 15 tegn. “Fetch now” er en mulighet som ligger der om man ønsker å overstyre det valgte intervallet og hente data umiddelbart.

STEG 7: Trykk “Save”.

STEG 8: Dersom du har en ordre liggende i Visma og det har gått 5 minutter (som er det valgte intervallet i steg 7c) så kan du gå inn i Proteria Web og velge f. eks “Ny Bring

STEG 9: Såfremt du har bestilt en integrasjonsmodul aktivert av Proteria så vil du ha en boks som heter “Søk i ordresystem” tilgjengelig inne i Proteria Web. Der kan du skrive inn et ordrenummer for å se om det dukker opp → klikk på ordren du ønsker.

Proteri frakt integrasjon Visma ordresystem


STEG 10: Trykk deretter “Hent ordre”, og den vil dukke opp med kontakt-info, adresse og de feltene dere ellers har fylt ut.

Proteria frakt integrasjon Visma "Hent ordre"