Visma Global

I denne artikkelen vil du få en stegvis guide på hvordan du på få minutter kan sette opp en integrasjon mellom Proteria Frakt og Visma Global.

Opprett forbindelsen.

STEG 1: Last ned den nyeste versjonen av ProTeria CloudConnect service.

Legg den på serveren hvor programmet (dvs Visma Global) du ønsker å integrere med også ligger. Dersom Visma Global er installert lokalt på din maskin så installerer du også ProTeria CloudConnect servicen lokalt på maskinen.

STEG 2: Åpne opp Visma Global-programmet. Klikk deg inn på “Hjelp” → “Om aktiv brukersesjon…

STEG 3: Merk deg firmanavnet (i dette tilfellet “GlobalTest”) og brukernavnet (i dette tilfellet “slubr”) deres.

STEG 4: Gå inn i nettleseren (Chrome, Firefox, Edge) og lim inn følgende lenke: “localhost:6677

STEG 5: Klikk på “Add/remove a dataconnection” øverst i menyen. Her må du gjøre en del valg i forhold til oppsettet:

  • Velg “Visma Business Global API” som connection type
  • Velg den nøyaktig samme stavelsen (små, store bokstaver) av firmanavnet som du så tidligere i steg 3, som “Connection name”. I vårt eksempel er det “GlobalTest”.
  • Sett ønsket intervall for når data skal hentes ut (5 minutter er standard).
  • Velg start tidspunkt for når henting av data skal begynne (1 mnd før dagens dato er standard).
  • La den blå avhukede boksen forbli avhuket dersom du ønsker at avsender info i ordren også skal sendes over fra Visma. Dersom denne er huket av så vil den overstyre eventuelle maler du har laget inne i ProTeria Web.
  • Skriv inn brukernavn og passord til Visma Global brukeren som vi så i steg 3. Brukernavnet og passordet blir lagret kryptert i userSettings.js fila i installasjonsmappen. Passordet kan ikke være lengre enn 15 tegn. “Fetch now” er en mulighet som ligger der om man ønsker å overstyre det valgte intervallet og hente data umiddelbart.

STEG 6: Trykk «Save»

Gjør en test.

STEG 7: Dersom du da har en ordre liggende i Visma og det har gått 5 minutter (som er det valgte intervallet i steg 7c.) så kan du gå inn i ProTeria Web og velge f. eks “Ny Bring”

STEG 8: Såfremt du har bestilt en integrasjonsmodul aktivert av ProTeria så vil du ha en boks som heter “Søk i ordresystem” tilgjengelig inne i ProTeria Web. Om du også har opprettet noen ordre nylig i Visma Global så skal disse kunne søkes opp innen 5 minutter. Der kan du skrive inn et ordrenummer for å se om det dukker opp → klikk på ordren du ønsker.

STEG 9: Trykk deretter “Hent ordre”, og den vil dukke opp med kontakt-info, adresse og de feltene dere ellers har fylt ut.