Hva er fraktberegnet vekt?

Transportbransjen benytter fraktberegningsvekt for å beregne pris.

Kort fortalt

Fraktberegningsvekten er den høyeste vekten av volumvekt og virkelig/reell vekt (kg). Dersom din bedrift stort-sett sender relativt små "nettbutikk-vennlige" esker, poser og konvolutter så er som regel dette ikke et tema. Dersom man har store varer i et sortiment så bør man dog ta høyde for utslaget på fraktprisen.

Automatisk beregning

Dersom du er i tvil på størrelsen på en forsendelse så vil Proteria gjøre disse utregningene for deg, dersom du har Proteria-bruker og fyller ut den frivillige prisberegningen.

I eksempelet ovenfor så vil det ikke gi utslag på prisen om pakken er 3 kg eller 20 kg (reell vekt) siden volumvekten uansett er 20 kg.

Gjør det enklere å velge

Denne prisberegningen er en utvidet variant av fraktkalkulatoren på nettsidene her som gir deg den nøyaktige prisen på pakken i forveien og som hjelper deg å bestemme hvilken transportør og pakketype som er mest gunstig for deg ihvert enkelt tilfelle. Den sier ifra dersom du legger inn mål som er utenfor maks tillatte mål for de enkelte pakke-typene.

Unngå unødvendige pristillegg

Det er svært viktig at du benytter deg av prisberegningen og legger inn vekt/dimensjoner dersom du er i tvil på om det du sender er utenfor maks tillatte mål. Man vil få klekkelige tillegg både fra Bring og PostNord om man sender større pakker enn det som er tillatt for den enkelte fraktmetoden. Bring kaller slike tillegg håndteringstillegg, mens host PostNord kan de kalles SFT eller MFT-tillegg.

Hvordan priser man dette til kunder?

Dersom man driver nettbutikk med faste, satte fraktpriser og samtidig har produkter i svært forskjellige størrelser så kan det være aktuelt, dersom det er mulig i nettbutikkplattformen du benytter, å legge inn betingelser på frakten:

  • Vektbaserte og postnummer-baserte prisintervaller

Sjekk med nettbutikk-platformen du benytter om hvilke muligheter som foreligger. Ellers er det anbefalt og nokså vanlig å benytte snittpris som utgangspunkt. Proteria har planer om å inkludere prisberegningen i våre integrasjoner for å løse opp i dette, men dette er fremdeles i tidlig stadium.

Les her for mer detaljer om fraktberegningsvekt