Tilbake til kunderessurser

Sist endret: Jul 17, 2023

Hva er fraktberegnet vekt?

Transportbransjen benytter fraktberegnet vekt for å beregne pris på sendingen.

Automatisk beregning

Fraktberegningsvekten er den høyeste vekten av volumvekt og virkelig/reell vekt (kg). Dersom du ønsker prisoverslag på en forsendelse, så vil Proteria prisberegning gjøre disse utregningene for deg. Fyll ut vekt og størrelse på pakken i bunn av skjemaet når du oppretter en sending.

Fraktberegnet vekt prisberegning
I eksempelet ovenfor vil det ikke gi utslag på prisen om pakken er 3 kg eller 20 kg (reell vekt) siden volumvekten uansett er 20 kg.

Gjør det enklere å velge

Proterias prisberegning er en utvidet variant av Proterias fraktkalkulator. Prisberegningen hjelper deg å bestemme hvilken transportør og pakketype som er mest gunstig i hvert enkelt tilfelle. Den sier ifra dersom du legger inn mål som er utenfor maks tillatte for de enkelte pakke-typene.

Unngå unødvendige pristillegg

Det er smart å benytte prisberegningen og legger inn vekt/dimensjoner dersom du er i tvil på om det du sender er utenfor maks tillatte mål. Man vil få klekkelige tillegg både fra Bring og PostNord om man sender større pakker enn det som er tillatt for den enkelte fraktmetoden. Bring kaller slike tillegg håndteringstillegg, mens PostNord kaller det SFT eller MFT-tillegg.

Hvordan priser man dette til kunder?

Dersom man driver nettbutikk med faste, satte fraktpriser og samtidig har produkter i svært forskjellige størrelser så kan det være aktuelt å legge inn betingelser på frakten:

  • Vektbaserte og postnummer-baserte prisintervaller

Sjekk med nettbutikk-plattformen du benytter hvilke muligheter som foreligger.

Les her for mer detaljer om fraktberegningsvekt