Tilbake til kunderessurser

Sist endret: Apr 16, 2024

Hva er beste innstillinger for etikett-utskrift?

Oppsett og betegnelser vil variere noe, avhengig av hvilken skriver og operativsystem du har.

VIKTIG: Med korrekte skriver-innstillinger unngår du at strekkoden blir beskåret1). Søk opp “Skrivere og skannere”

2). Finn etikettskriveren i listen av enheter og høyreklikk →  “Utskriftsinnstillinger”
3). Du vil da få opp en dialog-boks som ser ulik ut for de forskjellige typene etikettskrivere som finnes. For eksempel:

Justere trykk mellom skriverhodet og etikettenHer inne velger du størrelsen 102x192mm og at den er i Portrett-format. Om du sliter med dårlig kvalitet på utskriften, så har du på enkelte typer etikettskrivere mulighet for å justere skriver-hastighet (Speed) og svarttone (Darkness) under skriverinnstillinger. Juster opp svarttone gradvis og forsøk å skru ned utskriftshastigheten gradvis for å se om din utskrift blir noe bedre.Termoskriver

Termoskrivere har ikke forbruksmateriell som toner eller blekk. Termoskriver kan brukes til å skrive ut alle Brings produkter (inkl. Pakke i Postkassen selv om formatet er mindre). For riktig format sjekk at du har følgende innstillinger: "Innstillinger” → “Termoskriver” når du er logget inn i Proteria.


Laser-skriver

Du kan fint benytte en vanlig laserskriver med A4-ark til å skrive ut hvilke som helst etiketter. Det vil da kreve egen beskjæring og feste av etiketten. Vi anbefaler dog ikke denne løsningen siden etikett lettere kan bli ødelagt under transport. For riktig format sjekk at du har: “Innstillinger” → “Laserskriver” i Proteria.


RFID-etiketter

Løsningen var tidligere (frem til 1. jan 2020*) eneste måte å sende “Pakke i postkassen” med sporing. Proteria støtter kun Zebra RFID-skriver. Den forutsetter en CloudPrint-løsning. Disse etikettene har størrelsen 98×104 mm. Om du sliter med dårlig kvalitet ved utskrift av RFID-etiketter kan det være nyttig å skru av rastrering og kalibrere skriveren.