Slik ekspanderer du til utlandet med Proteria og FedEx

Sammen med Fedex har Proteria nå fått på plass en totalpakke som tar fatt i både de tekniske og økonomiske utfordringene knyttet til å frakt, toll og moms.

✈  Kom i gang med Fedex i ProteriaVi fikser toll, moms og rimelig frakt

Å utvide til utlandet kan være en svært effektiv måte å øke salget på, men for mange kjennes det som utrygt farvann med utfordringer man helst ikke vil håndtere på egen hånd. Alle pakker må nå fortolles ut av Norge og inn i mottakerlandet, uavhengig av verdi. Samtidig har internasjonal frakt frem til nå vært for høyt priset til å være interessant, særlig i B2C-markedet.

Slik løser du internasjonal frakt med Proteria


• Send pakken med Fedex
Proteria har, i samarbeid med FedEx, utviklet en løsning som løser disse utfordringene og samtidig tilbyr attraktive fraktpriser.

Hvordan sende pakker med Fedex i Proteria


• Priseksempel: 5 kg pakke til Sverige for 169,-

Pakke dør-dør eller til hentested til privatperson (avhenger av lokalt tilbud i mottakerland) på 0-5 kg til f. eks Sverige vil koste 169 NOK eks mva. (pluss energitillegg). Tollbehandling er inkludert i prisen → Se komplett prisliste her


• Henting er inkludert

Ingen ekstra kostnad for henting. Tilbudet er per nå eksklusivt tilgjengelig for avsendere som er lokalisert i følgende områder hvor FedEx henter:
Østfold, Akershus, Oslo, Buskerud (deler av), Vestfold, Lillehammer, Bergen, Trondheim. Det kan forekomme unntak i disse områdene samt andre områder som kommer til. Ta kontakt med Proteria for å sjekke din avsenderadresse.


• Import One-Stop Shop ordningen for EU-land
Med denne ordningen skal du kreve inn lokal EU-moms fra din kunde i din nettbutikk. Kunden trenger da ikke å betale noe når de mottar pakken.

Du betaler samlet momsbeløp til EU en gang pr mnd. Et viktig kriterium for ordningen er at den kun omfatter sendinger hvor vareverdi er opp til €150 og at du sender til en privatperson (B2C). Mer om dette her. Vareverdier over €150 kan også sendes, men da gjelder andre regler. Mer om dette her.


• Send pakker til 109 land

Med denne løsningen fra Fedex kan du sende pakker til følgende land (for land utenfor EU gjelder ulike momsregler):
✈ Kom i gang med Fedex i Proteria❕Returløsning fra utlandet til Norge er foreløpig ikke tilgjengelig.

❕Fraktmetoden International Connect Plus er foreløpig implementert (B2C). Fraktmetoden International Economy rettet mot B2B-markedet vil også bli tilgjengelig i tiden fremover.