Tilbake til kunderessurser

Sist endret: Apr 26, 2023

Introduksjon til Proteria Frakt

Så enkelt kommer du i gang med å sende pakkene dine fra Proteria Frakt!

Den aller første gangen du logger inn på web.proteria.com vil du kun se et tomt oversiktsbilde. Etter hvert som du sender pakker vil dine forsendelser bli registrert her med sendingsnummere og status.

Opprette sending

Du kan opprette en sending manuelt ved å enten taste "Alt + N", og så klikke på "Ny Bring" eller klikke på "Nytt fraktoppdrag".

Avsender og mottakers adresse

Her vil du se at avsenders adresse, ditt firma, er forhåndsutfylt. Denne adressen vil vises på fraktetiketten din. Klikk på kontaktboks-ikonet til høyre for å endre avsenderadresse. Om pakken blir sendt i retur kommer den til avsenderadressen og du får melding om dette på mailadressen du oppgir her.

Proteria frakt skjermbilde avsenders adresse
Du finner kontaktbok-ikonet til høyre for både avsender og mottaker-felt.

Lagre som mal

Om du oftest benytter samme fraktmetode (for eksempel Pakke til hentested eller MyPack Collect) kan det være nyttig å velge innstillinger som skal være forhåndsutfylt for disse: Dette gjøres inne på "Innstillinger" → "Maler".

Fyll ut feltene du ønsker skal være forhåndsvalgt (eksempelvis legg til tilleggstjenester, avsenders referanse og lignende) og klikk Lagre som mal så ligger de klare neste gang du skal bruke de.

Proteria frakt Skjermbilde Lagre som mal


Skriv ut = "Send til transportør"

Klikk "Send til transportør" for å få sporingsnummer på pakken og mulighet til å skrive ut etikett.

Det betyr ikke at etiketten blir fakturert eller at transportør er på vei til din adresse for å hente pakken. Det er først når etiketten er scannet inn fysisk hos transportør at den registreres for fakturering.

Kan jeg endre på en sending?

Når du har laget en etikett, som da også har fått et sendingsnummer, så er denne i teorien låst slik at du ikke lenger kan gjøre endringer på den. Ønsker du å gjøre endringer kan du kopiere informasjonen og opprette en ny etikett:

  1. Huk av sendingen det gjelder og klikk "Kopier"
  2. Dobbelt-klikk deg inn på den nye sendingen. Gjør eventuelle endringer du ønsker på den nye kopien og klikke send til transportør på nytt. Sendingen vil få et nytt sendingsnummer.
  3. Arkivere den første sendingen. Den vil da forsvinne fra oversikten og legge seg i arkiverte forsendelser som vist nedenfor:

Skjermbilde Proteria frakt Endre sending
Dersom du vil fjerne en sending fra oversikten så huker du den av i oversikten og klikker "Arkiver"

Integrasjoner gir økt effektivitet

Proteria tilbyr integrasjoner til kjente nettbutikk-plattformer og EHF-systemer for å gjøre utskriften av etiketter så enkel som mulig. Vi vil sterkt anbefale deg å sjekke ut muligheten for å benytte integrasjoner mot Proteria. Dette vil forenkle utsending av pakker. Med enkelte integrasjoner kan du trigge etikett-utskrift direkte fra brukersnittet i din nettbutikk/ordresystem, uten å i det hele tatt logge inn i Proteria. Eksempler på dette er integrasjonen til Shopify og WooCommerce.