Tilbake til kunderessurser

Sist endret: Mar 12, 2024

Introduksjon til Proteria Frakt

Så enkelt kommer du i gang med å sende pakkene dine fra Proteria Frakt!

Når du logger inn på web.proteria.com vil du se et tomt oversiktsbilde. Etter hvert som du sender pakker vil forsendelsene bli registrert her med sendingsnummere og status.

1. Opprette sending

Transportørene du har tilgjengelig vil vises øverst i Proteria Web. Klikk på "Ny Bring" i toppmenyen for å lage en ny sending.
Sist brukte transportøren forhåndsvelges automatisk. Om du kun sender med Postnord vil det derfor stå "Postnord" i toppmenyen.

2. Avsender og mottakers adresse

Din firma-adresse er forhåndsutfylt på avsender. Denne adressen avsender på fraktetiketten din. Ønsker du å endre eller legge til flere avsender-adresser klikk på adressebok-ikonet til høyre for utfyllingsfeltet som vist i skjermbildet under. Du kan legge til flere avsender-adresser og/eller kontaktpersoner. Du får da en nedtrekksmeny velge fra.

Proteria frakt skjermbilde avsenders adresse
Du finner adressebok-ikonet til høyre for både avsender og mottaker-felt.

3. Skriv ut = "Send til transportør"

Klikk på den grønne knappen, "Send til transportør", for å få sporingsnummer på pakken. "Send til transportør" betyr ikke at etiketten blir fakturert eller at transportør får beskjed om å hente pakken. Det er først når etiketten er levert til transportær og scannet at den registreres for fakturering. Når du har trykket på "Send til transportør" vil knappen bli blå og hete "Skriv ut". Klikk på "Skriv ut" for å skrive ut etiketten og feste den på sendingen.

--------------

TIPS

Lagre som mal

Om du ofte benytter samme fraktmetode (for eksempel Pakke til hentested eller MyPack Collect) kan du lagre gjeldene innstillinger for disse pakkene. Dette gjøres inne på "
Innstillinger" → "Maler". (Les mer om hvordan man kan bruke maler i Proteria.) Fyll ut feltene du ønsker skal være forhåndsvalgt (eksempelvis legg til tilleggstjenester, avsenders referanse og lignende) og klikk Lagre som mal, så ligger de klare neste gang du skal bruke de.

Proteria frakt Skjermbilde Lagre som mal

Kjekt å vite

Kan jeg endre på en sending?

Når du har trykket "send til transportør" og fått sendingsnummer for pakken så er denne i låst og kan ikke endres. Ønsker du å gjøre endringer kan du kopiere informasjonen og opprette en ny etikett:

  1. Huk av sendingen det gjelder og klikk "Kopier"
  2. Dobbelt-klikk deg inn på den nye sendingen. Gjør eventuelle endringer du ønsker på den nye kopien og klikk "send til transportør" på nytt. Sendingen vil få et nytt sendingsnummer.
  3. Arkivere den første sendingen. Den vil da forsvinne fra oversikten og legge seg i arkiverte forsendelser.

Skjermbilde Proteria frakt Endre sending
Dersom du vil fjerne en sending fra oversikten så huker du den av i oversikten og klikker "Arkiver".

Jeg er ikke Proteria kunde enda og vil vite mer om tilbudet!