Hvordan installere driver og velge utskriftsinnstillinger for Mac?

Det hender at OS-oppdateringer gjør at eksempelvis drivere til skrivere må installeres på nytt.

 1. Dersom du eksempelvis har en skriver av typen TSC (DA220 i dette eksempelet) skriver går du til denne siden med drivere her, og som vist i skjermbildet nedenfor kan du der klikke “Download”. Dersom du har en Zebra GK420D skriver eller en Honeywell-skriver kan du hoppe rett til steg 3 i denne artikkelen.
 2. Når filen er lastet ned kan det hende at Apple forteller deg at filen er fra en usikret kilde og at du ikke får åpnet den. Da må du klikke deg inn på “Apple”-ikonet øverst til venstre → “Security & Privacy” → “General”. Da vil du se en forespørsel fra programmet om å tillate åpning av dette programmet.
 1. Om du så har fullført installasjonen av driveren kan du klikke deg inn på “Printers & Scanners” → “+” (lite pluss-tegn nederst til venstre). Sørg for at skriveren din er koblet til maskinen med USB. Når du da ser skriveren dukke opp, klikk på den og under innstillingen “Driver”, velg “Annen” → “DA220” (om du har TSC-skriver av denne typen) eller “Zebra ZPL Label printer” (dersom du har Zebra GK420D skriver eller Honeywell-skriver).
 1. Når det gjelder innstillinger på selve utskriften kan du gjøre som følger: åpne en etikett eller et dokument som kan skrives ut
 2. Tast “Cmd + P” (eller velg “Skriv ut”)
 3. Klikk deg inn på “Paper size”-dropdown menyen → “Manage custom sizes” (Se skjermbilde nedenfor)
 1. Klikk på “+”-ikonet for å lage en lagret innstilling og kall den f. eks Proteria. Denne innstillingen brukes kun for å printe etiketter.
 2. Sett papirstørrelsen. Dette er vanligvis 102 x 192 mm.
 3. Sett margen både i “Top”, “Right”, “Bottom” og “Left” til 0 → “OK
 4. Sett “Scale” til 100%.
 5. Gå til “Presets”-dropdown menyen → “Save Current Settings as Preset
 6. Kall den f. eks Proteria → “Lagre”.