Tilbake til kunderessurser

Sist endret: Apr 25, 2023

Hvordan fungerer prisberegningen i Proteria?

Prisberegningen er et nyttig verktøy for å velge rett fraktmetode til rimeligste pris.

Forhåndsberegnet pris

Ved å legge inn vekt og dimensjon på pakken i prisberegningen nederst i betillingsskjemaet i Proteria, vil du få en estimert pris for sendingen. Om målene og vekten er nøyaktige så vil også prisen bli nøyaktig.


Kolli-informasjon

Dette er beregnet pris basert på vekt og mål vi har mottatt fra transportør for den gjeldende sendingen. Dersom pakken for eksempel er estimert til å være mindre enn tillatt størrelse for en Bring-forsendelse så vil Bring legge på sitt håndteringstillegg. Viktig: Denne tar ikke hensyn til evt rabatter, slik at den viktigste informasjonen du får fra dette felter er egentlig om transportør har målt/veid pakken til noe annet enn du evt har lagt inn i prisberegningen.Ordrelinjer

Her ser vi endelig fakturert pris fra transportør. Dette kan best hentes ut for flere sendinger av gangen ved å hente ut fakturarapport. Fakturarapport kan du hente ut på Proteria:

  1. Klikk på Avansert søk i oversikten
  2. Klikk på siste faktura, eller den fakturaen du vil ha spesifikasjoner på.
  3. Klikk på ikonet for rapporter (tre horisontale streker over din oversikt) → Formatert fakturarapport og du får opp en oversikt over fakturaene.