Tilbake til kunderessurser

Sist endret: Jan 09, 2024

Hvordan oppdatere valutakurser?

Valutakurser skal oppdateres automatisk. Skulle du få beskjed om at den ikke finner riktig kurs, skyldes det trolig at du ikke har brukt programmet på noen dager og at kursen ikke har blitt oppdatert før du lagde ny sak.

Oppdatering av valutakursene

  1. Trykk på ”send og hent”-knappen for å oppdatere og få riktige kurser.
  2. Velg deretter en annen valuta, og gå tilbake til ønsket valuta for å få den oppdatert.

    Skulle det mot formoding forsatt ikke være oppdatert, velger du følgende:
  3. System” → “Databaser…” → “Vedlikehold” (grå boks) og klikk på knappen [Oppdater oppslagstabeller] (nr 2 ovenfra). Sistnevnte punkt kan du også bruke hvis avgiftssatsen skulle være feil.

Selv om du har de siste valutakursene i programmet, så oppdateres de ikke på deklarasjonen hvis du allerede har lagt inn feil kurs. Du må derfor endre valutakoden til en annen valutakode, f.eks NOK, hoppe ut av feltet, og så gå tilbake og legge inn ønsket valutakode på nytt. Først når du da hopper ut av feltet igjen, slår programmet opp kursen på nytt.

Tollvesenets valutakurser gjelder for en uke av gangen, mandag til søndag. (Tullverkets gjelder for en måned av gangen.) Kursene legges i din postkasse i løpet av torsdagen før de trer i kraft. Om du kommer en mandag og ikke har brukt programmet siden onsdag (eller torsdag), bør du starte med å trykke på “send og hent”-knappen før du lager en ny sak. Dette for å sikre at du har oppdaterte valutakurser.