Guide for påføring av etikett

Dersom strekkoden på etiketten ikke kan leses av de automatiserte sorteringsmaskinene kan dette føre til forsinkelser, unødvendige tillegg og i verste fall føre til at pakken går på avveie.

Les også Brings artikkel om dette her.

Eksempler som viser tre vanlige feil:

artikkelbilde_strekkoder

  • Nr. 1 fra venstre - strekkoden er dekket av plast som ikke ligger glatt inntil etiketten
  • Nr. 2 fra venstre - etiketten har dårlig print, som gir hvite "prikker" i strekkoden
  • Nr. 3 fra venstre - etiketten er satt over en skjøt​​​​​​
  • Nr. 4 fra venstre - etiketten er krøllete og satt over en skjøt

Rensing av skrivehode & skrivehastighet
Selv om etiketten tilsynelatende ser fin ut og den kan leses av med telefonen, kan det hende det behøves en rensing av skrivehodet. I følge leverandør så kan dette gjøres ved bruk av klut og Isopropanol (kan fåes kjøpt på eksempelvis Jernia, Biltema og Clas Ohlson). Rensehodet er avleseren som sitter øverst i lokket (på TSC og Zebra skrivere). Man kan også forsøke å skru ned skrivehastigheten på skriveren og skru av rastrering om man har denne innstillingen.


Små pakker

Dersom det er mulig å sørge for en jevn overflate slik at strekkoden ikke blir trunkert (“bule ut”) er dette også en stor fordel, noe som vil redusere sjansen for kvalitetsbrist. Dette er særlig vanskelig når det gjelder mindre pakker som sendes som “Pakke i Postkassen”, da grunnideen med dette produktet er at det kan sendes som nettopp brev og dermed være kosteffektivt.

Om det er noe mykt på innsiden så vil konvolutten kunne endre fasong under transport, så vårt tips er å sørge for at selve strekkoden (som inneholder adresse-informasjon) ligger på det hardeste / flateste området på konvolutten. Synlighet av strekkoden er sånn sett viktigere enn at adressen kan leses, selv om det også bør være tilfelle.

Alternativt, om konvolutten ikke er stiv og glatt nok vil vi anbefale å vurdere esker istedenfor poser som for eksempel breveske eller minipakke som også går i postkasse.Tiltakene utgjorde ingen forskjell

Om du har fulgt punktene i denne artikkelen men fortsatt opplever å få dette problemet, til tross for at etikettene ser helt fine ut, så kan det være at skrivehodet i skriveren er slitt og at dere trenger en ny skriver.