Tilbake til kunderessurser

Sist endret: May 16, 2023

Slik sikrer du best mulig lesbarhet på din etikett

Om strekkoden på etiketten er ulesbar kan det føre til tilleggsgebyr fra transportør, forsinkelser og i verste fall en sending på avveie.

Les også Brings artikkel om dette her.


Det er viktig å være bevisst på at det er automatisere prosesser hos transportørene som scanner disse pakkene inn. Om strekkodene ikke lar seg avlese må pakkene tas til side og håndteres manuelt. Bring opererer med med håndteringstillegg i disse tilfellene. Følgene kan føre til ulesbar strekkode:

  • Feil skriver-innstillinger
  • Smuss på skriver-sensor / sliten skriver
  • Feil plassering av etikettEksempler som viser tre vanlige feil:

Etiketter feil plassert
Eksempler er hentet fra Bring.no

  • Nr. 1: strekkoden dekket av skinnende plast som buler ut
  • Nr. 2: etiketten har dårlig utskrift
  • Nr. 3: etiketten er plassert over en skjøt
  • Nr. 4: etikett er krøllet og plasser over skjøt

Rensing av skrivehode
Selv om etiketten tilsynelatende ser fin ut og den kan leses av med telefonen, kan det hende det behøves en rensing av skrivehodet. Sjekk gjerne begge kanter av etiketten at hele strekkoden kommer med. Noe som kan skje over tid er at det kan feste seg lim-rester eller etikett-rest på skriver-sensoren (åpne lokket, der er sensoren som regel øverst i lokket). Dra over med en tørr Q-tip eller annet og gjør en ny test-utskrift for å se om det blir bedre.


Skriver-hastighet

Noen skrivere har mulighet til å justere trykk mellom skriverhodet og etiketten. Dette gjøres inne på "Skrivere og skannere" og ved å klikke på skriveren din og deretter Utskriftsinnstillinger:

Justere trykk mellom skriverhodet og etikettenEtiketten skal være 102x192 mm i størrelsen. I disse tilfellene kan det hjelpe å justere trykket. For andre skrivere har man mulighet til å justere hastighet (Speed) og svarttone (Darkness) under skriverinnstillinger. Juster opp svarttone gradvis, og prøv nye utskrifter. Det kan også hjelpe å skru ned utskriftshastigheten.Små pakker

Dersom det er mulig å sørge for en jevn overflate slik at strekkoden ikke blir trunkert (“bule ut”) er dette også en stor fordel, noe som vil redusere sjansen for kvalitetsbrist. Dette er særlig vanskelig når det gjelder mindre pakker som sendes som “Pakke i Postkassen”, da grunnideen med dette produktet er at det kan sendes som nettopp brev og dermed være kosteffektivt.

Om det er noe mykt på innsiden så vil konvolutten kunne endre fasong under transport, så vårt tips er å sørge for at selve strekkoden (som inneholder adresse-informasjon) ligger på det hardeste / flateste området på konvolutten. Synlighet av strekkoden er sånn sett viktigere enn at adressen kan leses, selv om det også bør være tilfelle.

Alternativt, om konvolutten ikke er stiv og glatt nok vil vi anbefale å vurdere esker istedenfor poser som for eksempel breveske eller minipakke som også går i postkasse.Tiltakene utgjorde ingen forskjell

Om du har fulgt punktene i denne artikkelen men fortsatt opplever å få dette problemet, til tross for at etikettene ser helt fine ut, så kan det være at skrivehodet i skriveren er slitt og at dere trenger en ny skriver.